Jednoduché vánoční dárky

Úterý, 22. listopad 2022

Máte moc lidí, které chcete obdarovat? Nebo málo času, a přesto byste rádi pod stromek položili něco vlastnoručně vyrobeného? Máme pro vás inspiraci na vánoční dárky, jejichž výroba není žádná raketová věda.

Jednoduché vánoční dárky

Náramek z minerálů

Evergreen, který se neomrzí. Náramek navlečete na elastomer doslova za pár minut. Stačí si jen vybrat ty správné minerální korálky a komponenty, kterými náramek dozdobíte. Vybírat můžete podle barvy kamene, ale také podle znamení horoskopu obdarovaného nebo účelu talismanu. Věří se, že drahé kameny jsou mocné a mohou přispět nejenom k dobrému spánku, romantickým vztahům nebo lepšímu soustředění. Inspirujte se jedním z několika desítek návodů na náramky z minerálů!

Macramé závěs na květináč

Je váš obdarovaný kytkofil a dochází mu místo na parapetu? Další kvítka jdou pořád zavěsit na zeď, pod polici nebo na konzoli. Stačí umět zavázat plochý uzel. Závěs můžete doplnit také o minerální nebo dřevěné korálky. Díky barevné škále přízí, které máme na skladě, snadno přizpůsobíte závěs barevnosti interiéru obdarovaného.

Macramé nástěnka/šperkovnice

Na tuhle nástěnku dokonce nepotřebujete umět jiný než naprosto klasický uzel. Jeho pomocí svážete síť, která tvoří plochu nástěnky. Pokud nemáte k dispozici hezké klacíky, dobře poslouží i naše macramé tyče. Na síť pak už stačí připnout kolíčky a nástěnka je na světě. Stejně dobře poslouží i těm, kdo mají mnoho špeků. Zavěsit se na ni dají náušnice i náhrdelníky a řetízky.

Mistička ze samotvrdnoucí hmoty

Na klíče, sluchátka, náušnice i další nezbytnosti, které každý den znovu a znovu hledáme… Taková mistička na drobnosti umí ulehčit život. Navíc na výrobu jednoho kousku nespotřebujete ani mnoho materiálu. Z jednoho balení samotvrdnoucí hmoty pohodlně vyrobíte minimálně 5 takových mističek. Pohrajte si s jejich reliéfem i barevností. Jedním způsobem můžete vytvořit mnoho různých designů. Třeba jako naše misky s obtiskem rostliny nebo mandalového reliéfu.

Jesmonite podtácek

Už jste vyzkoušeli hmotu Jesmonite? Jestli ne, Vánoce můžou být tou správnou příležitostí. Snadno s ní totiž vytvoříte doplňky, za které byste jinak v designovém obchodě dali stovky. A navíc se 3,5 kg hmoty vyrobíte dárky pro celou rodinu!

Vyberte si z naší široké nabídky silikonových forem tácek, talířek, mýdlenku nebo třeba sošku. Z hmoty rozmícháte směs, obarvíte, nalijete do formy a za 30 minut vyndáváte výsledek. Garantujeme vám, že oblíbený mramorový vzor zvládnete hned napoprvé! Inspirujte se jedním z desítek návodů na tvoření z Jesmonite hmoty!

Svíčka s věnováním

Chcete-li mít tvoření rychle z krku, doporučujeme všem darovat svíčku. Vyberte si skleničku nebo plechovku z naší nabídky a zvolte typ vosku (vždy ten do nádob!). Můžete přidat i barvivo do vosku nebo vonné esence. Krásný efekt na povrchu svíčky udělají sušené květy, třpytky nebo zlomky minerálů.

Všechen vosk roztavíte ve vodní lázni najednou, obarvíte, ovoníte a do nádobek rozlijete. Na nádobu si pak můžete vytisknout vlastní etiketu s věnováním nebo jménem vaší „svíčkové značky“ nebo třeba nápaditý vzkaz.

Fotoalbum společných vzpomínek

Tištěné fotografie mají v dnešní digitální době možná ještě větší kouzlo než v dobách dávno minulých. Dokážou totiž skutečnost nejenom zaznamenat, ale také jí dát hodnotu tím, že fotku vysvobodí ze spárů cloudu a stále nedostatečné kapacity našich zařízení. Vytištěná fotka je vzpomínka, která jen tak nevybledne. Pokud ji navíc nalepíte do pěkného alba, které můžete dozdobit pomocí washi pásek, výstřižků ze scrapbookového papíru nebo akvarelových malovánek, bude to osobnější dárek než jakýkoliv jiný.

A pokud vás ani jeden z našich tipů neinspiroval k tvoření pro vaše blízké, podívejte se ještě do naší sekce návodů. Je jich přes 500. Určitě mezi nimi najdete něco, co vám udělá radost vyrobit a co vašim blízkým rozzáří oči pod stromečkem.

Související články

Stylové dekorace na vánoční stůl

Stylové dekorace na vánoční stůl

U svátečního stolu se sejde každoročně nejbližší rodina nebo přátelé. Dotvořte sváteční tabuli vlastnoručně vytvořenou dekorací, ať je i letošní Štědrý večer nezapomenutelný! Připravili jsme pro vás tipy na 5 originálních dekorací a vychytávek, které si můžete sami vyrobit. Prohlédněte si je v tomto článku!

Tipy na originální balení vánočních dárků

Tipy na originální balení vánočních dárků

Štědrý den se blíží, dárečky už jsou vybrané, vyrobené, nakoupené nebo na cestě a vy přemýšlíte, jak je originálně zabalit? Připravili jsme pro vás 5 tipů na stylová balení dárků a krásné jmenovky, prohlédněte si je v tomto článku!

Andělská DIY inspirace

Andělská DIY inspirace

Andílci neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Můžeme je vidět na trzích, v kostelech i v doprovodu čerta a Mikuláše. Vytvořte si roztomilého papírového, dřevěného, korálkového nebo macramé andílka i vy! V tomto článku jsme pro vás připravili tipy na 6 originálních andílků, které si můžete sami vyrobit.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Pátek, 19. Duben 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Čtvrtek, 18. Duben 2024

100%

Fantasticky obchod!