Tipy pro stylové sváteční stolování

Pondělí, 5. prosinec 2022

Vánoce, Vánoce přicházejí, servírujme, přátelé! Co uvařit vám sice neporadíme, ale připravili jsme pro vás tipy na to, jak doladit sváteční tabuli k dokonalosti.

Tipy pro stylové sváteční stolování

Rozesazení je důležité

Ne každý si musí rozumět, připravte si tedy plán na to, jak rozesadit sváteční hosty tak, aby nenastaly zbytečné třenice. I když to asi nebude hrozit, když budou na stolech připravené tyto hvězdičky se jmenovkami a další vlastnoručně vyrobené dekorace, stejně budou všichni mluvit akorát o tom, jak se vám to povedlo!

Pozor na culaccino!

Kolečko od vychlazeného nápoje ještě může zmizet, ale to od červeného vína nebo limonády jen těžko… Připravte pro hosty k prostírání i stylovou podložku pod skleničku z dřevěných výřezů nebo z dřevěných korálků, která ochrání ubrus před nechtěným potřísněním. Mimochodem, věděli jste, že v italštině mají slovo přímo pro kolečko, které zůstane na stole? Takové kolečko se nazývá specificky culaccino. 

Spona na ubrousky i na příbory

Originální spona na ubrousky a příbory je tu nejen pro všechny, kdo si nemůžou zapamatovat pořadí příborů při servírování. Můžete si ji jednoduše vyrobit z papíru nebo klidně ušít z korálků podle tohoto návodu.

Posviťte si na to stylově!

Sváteční atmosféru můžete podtrhnout také osvětlením. Zhasněte lustry a zapalte svíčky! Nejen svíčky, ale i svícny si můžete sami vyrobit, nechte se inspirovat třeba tímto z dřevěných korálků nebo tímto z Jesmonite hmoty. Ale nezapomínejte na bezpečnost a nenechávejte svíčky hořet bez dozoru, ať toho světla a tepla zas není zbytečně moc…

A hodně štěstí na závěr

Připravte svým hostům malé překvapení, které si mohou odnést domů jako památku na tuhle krásnou večeři! Zlaté prasátko ze samotvrdnoucí hmoty vyrobíte během pár minut, ale radost a milé vzpomínky může přinášet ještě dlouho!

Budeme rádi, když se s námi podělíte o svou tvorbu buď na našem Facebooku, nebo na Instagramu, značka #inspiraceodmanumi.

 

Související články

Stylové dekorace na vánoční stůl

Stylové dekorace na vánoční stůl

U svátečního stolu se sejde každoročně nejbližší rodina nebo přátelé. Dotvořte sváteční tabuli vlastnoručně vytvořenou dekorací, ať je i letošní Štědrý večer nezapomenutelný! Připravili jsme pro vás tipy na 5 originálních dekorací a vychytávek, které si můžete sami vyrobit. Prohlédněte si je v tomto článku!

Tipy na originální balení vánočních dárků

Tipy na originální balení vánočních dárků

Štědrý den se blíží, dárečky už jsou vybrané, vyrobené, nakoupené nebo na cestě a vy přemýšlíte, jak je originálně zabalit? Připravili jsme pro vás 5 tipů na stylová balení dárků a krásné jmenovky, prohlédněte si je v tomto článku!

Andělská DIY inspirace

Andělská DIY inspirace

Andílci neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Můžeme je vidět na trzích, v kostelech i v doprovodu čerta a Mikuláše. Vytvořte si roztomilého papírového, dřevěného, korálkového nebo macramé andílka i vy! V tomto článku jsme pro vás připravili tipy na 6 originálních andílků, které si můžete sami vyrobit.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Ivana
Pátek, 26. Duben 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Pátek, 19. Duben 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť