Učení tvorbou

Středa, 25. květen 2022

Pusťte se do učení tvořením! Zn. bude to bavit velké i malé.

Učení tvorbou

Všichni to známe - učení je otrava, mnohdy jak pro děti, tak i pro rodiče. Ale nemusí to tak být, máme pro vás pár tipů, jak na učení tvorbou! Takže se společně s dětmi nejen zabavíte klidně na několik hodin, ale i je něco nového naučíte. Třeba první počítání, barvičky nebo zavazování tkaniček. A stačit vám bude pár věcí, které najdete doma a pár, které koupíte u nás na e-shopu. Pojďme na to!

Zavazování tkaniček

Budete potřebovat:

Postup: Z kusu kartonové krabice si vystřihněte dva ovály a pomocí popisovače dokreslete boty (jak budou vypadat necháme na vás a vaší ratolesti). Pro díry na tkaničky využijte děrovačku nebo ostré nůžky. Provlékněte tkaničku a společně s dětmi se můžete naučit jak postupné provlékání tkaniček, tak jejich zavazování

Učení barviček

Budete potřebovat:

Postup: Na papír nakreslete housenku, kdy její tělíčko se skládá z koleček, která pastelkami nebo fixkami vybarvěte barvičkami podle toho, jaké jste si zvolili barevné bambulky. Společně s dětmi pak pomocí lepidla nalepte barevné bambulky tak, aby odpovídali barvám tělíčka housenky. Bambulky ale lepit taky nemusíte, stačí je pokládat tam, kam patří a hru tak můžete opakovat.

Počítání a barvy

Budete potřebovat:

Postup: Vezměte si libovolný počet špachtlí a každou postupně očíslujte pomocí barevných fixů. Každá špachtle by měla mít své číslo a barvu. Společně s dětmi potom na špachtle přilepte tolik bambulek v určené barvě, kolik jich tam má být. Špachtle potom nevyhazujte, můžete je používat na opakování počítání.

Veselá zvířátka

Šneček ze šišky

Budete potřebovat:

Postup: Využijte procházku v přírodě na to, abyste nasbírali šišky. Z jedné takové si můžete s dětmi vytvořit veselého šnečka. Hlavičku vystřihněte z kusu kartonové krabice a lepidlem přilepte “růžky”, které vytvoříte z malých klacíků a barevných bambulek. Pomocí popisovače dokreslete obličej a místo jednoho nebo obou očíček můžete nalepit ty pohyblivé.

Motýl

Budete potřebovat:

Postup: Připravte si papír nebo kus kartonu. Doprostřed nalepte z bambulek tělíčko a hlavičku motýla. Můžete využít nalepovací očička a motýlý tykadla udělejte ze žinylkových drátků. Motýlí křídla pak dodělají vaše ratolesti svýma rukama - stačí jim dlaně natřít prstovými barvami v jejich oblíbené barevné kombinaci, obtisknout a nechat zaschnout.

Doufáme, že si tvoření společně s dětmi užijete a vzniknout tak jejich první umělecká díla. Budeme rádi, když se o ně s námi podělíte na našem Facebooku nebo Instagramu. Nezapomeňte, že při tvoření s dětmi byste měli vždy asistovat. Znáte to, někdy stačí chvilka nepozornosti a třeba nůžky zajedou někam, kam nemají. A pokud vás tvoření s dětmi bude bavit, mrkněte do naší celé sekce Vše pro tvoření s dětmi pro další tipy a nápady.

Související články

DIY projekty na Dušičky, Halloween nebo cokoliv na podzim slavíte

DIY projekty na Dušičky, Halloween nebo cokoliv na podzim slavíte

Inspirujte se k troše strašidelného tvoření, které bude bavit nejen děti, ale i dospělé! I efektní dušičkové nebo halloweenské dekorace totiž můžete připravit doslova za pár minut. Připravili jsme pro vás tipy na 5 originálních (a trochu strašidelných) dekorací!

Podzimní tvoření s dětmi

Podzimní tvoření s dětmi

Podzim přímo vybízí ke kreativitě a tvoření s dětmi! A nemusí se jednat jen o tvorbu s přírodními materiály, jako jsou kaštany, šišky a spadané listí. Připravili jsme pro vás tipy na 5 originálních věcí, které můžete na podzim s dětmi vytvořit!

Tipy na dárky pro paní učitelky

Tipy na dárky pro paní učitelky

Blíží se konec školního roku a s ním i rozdávání vysvědčení. Tradičně děti svým třídním učitelkám a učitelům nosí květiny a bonboniéry, zkuste to ale letos trochu jinak a společně s dětmi vyrobte dáreček, který nejen potěší, ale i vydrží jako krásná památka na končící školní rok!

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Katarina
Čtvrtek, 18. Duben 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Pátek, 12. Duben 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.

Lenka
Středa, 10. Duben 2024

100%

Spolehlivý, rychlý.