Vyrobte si vánoční dekorace ve skandinávském stylu

Čtvrtek, 3. listopad 2022

K tvoření atmosféry pravých severských Vánoc věru moc nepotřebujete. Spíše naopak. Kouzlo se ukrývá v jednoduchosti, surových přírodních materiálech a jemných decentních barvách. I proto si skandinávský styl získal velkou oblibu v mnoha domácnostech po celém světě. Inspirujte se našimi kreativními tipy na vánoční dekorace v duchu skandi.

Vyrobte si vánoční dekorace ve skandinávském stylu

Advent je za dveřmi

...ale vítá už od vstupních dveří. Vyrobte si vánoční věnec posetý hvězdami, který vám rozhodně neuvadne jako tradiční dekorace z přírodnin. Vydrží vám bez problémů několik let a před návštěvami budete vy za hlavní hvězdu.

Blíží se také čas zapálit první adventní svíčku. Vymysleli jsme pro vás minimalistický adventní svícen z přírodních surových korálků, který vám nezabere prakticky žádný prostor, takže jej můžete umístit třeba na úzkou poličku. Osvědčené řešení, pokud doma máte například malé nenechavé děti nebo domácí mazlíčky, kteří dosáhnou (téměř) všude.

Než se za vámi zaklapnou dveře kanceláře a vyložíte si s dětmi nohy na gauč při sledování pohádek, můžete zkusit ještě jedno milé tvoření. vyrobit pár roztomilých skřítků v pletených čepicích jako roztomilý dárek pro kolegyně v práci nebo pro paní učitelky vašich dětí. Skřítci, šotci, trolové – to jsou skutečné symboly skandinávských Vánoc!

Stylové detaily

Venku zima, že by psa nevyhnal, uvnitř teplo a útulno s teplým nápojem a dobrotami k zakousnutí – pravé severské hygge. Aby vám horký hrneček nepoškodil nábytek, jistě oceníte praktickou podložku, kterou za pár minut vyrobíte z dřevěných vloček.

Zkuste si také tvoření s holografickou folií, která vás svou variabilitou dostane. Snadno se s ní pracuje a díky jejímu lesklému povrchu, který na světle hraje všemi barvami, z ní vznikají efektní výrobky – třeba jako tato vánoční hvězda. Decentní zimní detaily, které prostor osvěží a přitom nezahltí.

Kapr se smaží, bramborový salát už je v lednici. Jaký bude váš letošní sváteční stůl? Připravte si malé překvapení pro hosty a doplňte sváteční tabuli malými papírovými hvězdičkami, které mohou nést jmenovky jednotlivých spolustolovníků. Přejeme vám krásné nadcházející vánoční svátky!

Na stromeček

Zůstala vám z jiných tvoření dřevěná vločka nebo pár velkých korálků? Zužitkujte je jako vánoční ozdoby. Výřez vločky můžete pověsit na stromeček samostatně, anebo jej povýšit na originální ozdobu. Její přesné geometrické tvary jsou dokonalým odrazem skandinávského stylu. Surové dřevěné korálky zase stačí navléknout na kus šňůry a oživit je drobnou kresbou. Podívejte se na postup výroby korálkové ozdoby.

Typ ozdoby „co dům dal“ jsou také 3D hvězdičky z papíru, které máte hotové během chvilky. Snadno z nich vykouzlíte třeba vánoční řetěz, drobný detail na dárek nebo třeba topper na chlebíčky a sváteční pochutiny, pokud jednotlivé hvězdičky napíchnete na párátko.

Vyzkoušeli jste některé naše tvořivé nápady? Budeme rádi, když se s námi podělíte o svůj výsledek buď na našem Facebooku nebo na Instagramu, značka #inspiraceodmanumi.

Přejeme vám pohodový a kreativní sváteční čas!

Související články

Stylové dekorace na vánoční stůl

Stylové dekorace na vánoční stůl

U svátečního stolu se sejde každoročně nejbližší rodina nebo přátelé. Dotvořte sváteční tabuli vlastnoručně vytvořenou dekorací, ať je i letošní Štědrý večer nezapomenutelný! Připravili jsme pro vás tipy na 5 originálních dekorací a vychytávek, které si můžete sami vyrobit. Prohlédněte si je v tomto článku!

Tipy na originální balení vánočních dárků

Tipy na originální balení vánočních dárků

Štědrý den se blíží, dárečky už jsou vybrané, vyrobené, nakoupené nebo na cestě a vy přemýšlíte, jak je originálně zabalit? Připravili jsme pro vás 5 tipů na stylová balení dárků a krásné jmenovky, prohlédněte si je v tomto článku!

Andělská DIY inspirace

Andělská DIY inspirace

Andílci neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Můžeme je vidět na trzích, v kostelech i v doprovodu čerta a Mikuláše. Vytvořte si roztomilého papírového, dřevěného, korálkového nebo macramé andílka i vy! V tomto článku jsme pro vás připravili tipy na 6 originálních andílků, které si můžete sami vyrobit.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Milena
Pátek, 19. Duben 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Čtvrtek, 18. Duben 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Pátek, 12. Duben 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.