5 tipů na tvoření v bílé barvě!

Sobota, 1. leden 2022

Vyzkoušejte jeden z těchto 5 návodů na tvoření v bílé barvě nebo vytvořte něco podle sebe a zapojte se do naší lednové tvořivé výzvy!

5 tipů na tvoření v bílé barvě!

Milé korálkářky, milí korálkáři,

i v letošním roce jsme pro vás připravili měsíční výzvy. Studený zimní měsíc leden vítáme stylově - bílou barvou.

I v rámci této výzvy nám můžete můžete ukázat své šperky a dekorace v bílých tónech, a zapojit se tak do soutěže o bezva korálkové ceny!

Stačí nám na Facebooku nebo Instagramu poslat do zprávy fotku vašeho výtvoru nebo ho sdílet pod tento příspěvek. I tento měsíc vybere jeden člen našeho týmu 3 vítěze. Pravidla najdete zde.

Dva se můžou těšit na balíček korálků a vítěz měsíce na poukázku 500 Kč na nákup korálků dle svého výběru.

Jestli se chcete o bílé barvě dozvědět více, přečtěte si náš specializovaný článek o psychologii bílé barvy.

Bílá k macramé prostě patří!

Když se řekne macramé, málokdo si na první dobrou vybaví jinou než přírodní nebo bílou barvu! Ne že by neexistovala široká škála přízí všech barev, ale bílá k macramé prostě tak nějak patří. Nejspíš i proto, že se dá krásně kombinovat s dalšími přírodními materiály, jako jsou dřevěné nebo minerální korálky se širokým průtahem.

V sekci návodů a inspirace můžete najít spoustu macramé návodů a mezi nimi třeba návod na závěs s oblíbeným motivem andělských křídel!

Perly se hodí pro každou příležitost

Ať už chcete tvořit krásné efektní šperky nebo třeba elegantní lapač snů či jinou dekoraci, věříme, že u nás najdete ty správné perly pro Vaši tvorbu. Můžete si vybrat mezi luxusními perlami od značky Preciosa Components®, voskovými perlami nebo lehčími plastovými imitacemi perel. Ty se právě pro svoji lehkost hodí i pro tvoření dekorací.

Můžeme citovat módní ikonu Coco Channel: „Krajka je jednou z nejnádhernějších imitací přírody. Ale perly se hodí pro každou příležitost.“. A mimochodem… Krajky u nás taky najdete!

Zkuste si vyrobit třeba tento jednoduchý perlový náhrdelník, kterým by, věříme, nepohrdla ani samotná Coco!

Bílé minerály a dřevěné korálky

K přírodním materiálům se nejvíce hodí jiné přírodní materiály. Zkuste tedy kombinovat oblíbené bílé minerály s dřevěnými korálky ze semínek Rudraksha a získáte krásný decentní šperk, který se hodí pro pány i pro dámy!

Můžete to zkusit ale i naopak, bílé dřevěné korálky doplnit křišťálem a krásnými Nunn Design komponenty a vytvořit třeba takovýhle krásný náramek.

Bílá sutašková klasika

Sutaškové šperky jsou stále oblíbeným doplňkem plesových a svatebních šatů, parádu můžou dělat ale nejen na slavnostních událostech. Třeba tyto sutaškové folklorní náušnice se hodí pro každou příležitost. Můžete také místo modré zvolit třeba jinou barvu, protože nespornou výhodou bílé je, že je neutrální a kombinovatelná s jakoukoliv jinou barvou!

Bílo-černý tácek z Jesmonite hmoty

Už jste vyzkoušeli tvoření s Jesmonite? Tuhle novinku jsme na českém trhu představili teprve nedávno, ale už teď víme, že jste si ji velmi oblíbili. A my také! Z Jesmonite je možné vytvořit různé tácky, nádobky nebo dekorace, zkrátka cokoliv, na co seženete vhodnou formu. Pokud by vás lákalo zkusit tvoření s Jesmonite, můžete vyzkoušet třeba naši startovací sadu, kde najdete vše potřebné pro první pokusy. 

Můžete se ale také inspirovat třeba tímto návodem a vytvořit si stylový bílo-černý tácek z Jesmonite AC 100

Tato forma má objem 270 ml, potřebujeme do ní tedy připravit 473 g směsi. Odvážíme si 338 sypké složky a 135 g tekuté složky. Smícháme je dohromady a pečlivě rozmícháme veškeré hrudky.

Ze směsi si odlijeme menší množství hmoty do druhého kelímku a hmotu obarvíme několika kapkami černého pigmentu. Pomocí špachtle černou hmotu nacákáme na silikonovou formu a malou chviličku počkáme, aby Jesmonite lehce ztuhnul. Poté vše zalijeme neobarvenou hmotou a na silikonovou formu intenzivně klepeme, abychom dostali ven veškeré bublinky.

Po cca 30 minutách (až proběhne termochemická reakce a hmota opět vychladne) vyjmeme výrobek z formy. Pokud má nerovné okraje, snadno je můžeme začistit pomocí odlamovacího nože – jednoduše přebytečnou hmotu odkrojíme. Poté necháme výrobek schnout do dalšího dne.


Určitě ale prozkoumejte celou sekci návodů a inspirace. Třeba objevíte tu pravou kombinaci pro váš originální výtvor v bílé barvě. Moc se na vaši tvorbu těšíme! <3

Pokud se budete svými stříbrnými nebo zlatými doplňky chlubit na sociálních sítích, potěší nás, když fotku označíte #vyzvaodkoralku a #inspiraceodkoralku.

Související články

Výzva od Manumi 2023

Výzva od Manumi 2023

Pojďte se spolu s námi ohlédnout za loňským rokem a 12 trendy soutěžními výzvami od Manumi!

Listopadová výzva: tvořte vánoční ozdoby

Listopadová výzva: tvořte vánoční ozdoby

Nikdy nebyla vhodnější příležitost pustit se do tvoření vánočních ozdob a dekorací. Nevěříte? V listopadu totiž můžete nejen tvořit, ale také vyhrát až 1 000 Kč!

Říjnová výzva: tvořte mýdla

Říjnová výzva: tvořte mýdla

Zapojte se do říjnové tvořivé výzvy! Tvořte mýdla, pochlubte se výsledkem a vyhrajte až 1 000 Kč!

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Eva
Středa, 27. Březen 2024

100%

Rychlé dodání, pečlivě zabalené, velká spokojenost. Všem doporučuji.

Olga
Úterý, 26. Březen 2024

100%

Široká nabídka a rychlé dodání.

Milena
Neděle, 24. Březen 2024

100%

rýchlosť