Co je to Manumi

Pondělí, 11. červenec 2022

Korálky.cz tu s vámi byly 14 let a teď se změnily na Manumi. Pojďte si přečíst, co to Manumi je, jak vznikl název, v čem se liší od Korálků a proč vůbec změna proběhla.

Co je to Manumi

Manumi je tu pro malé i velké tvůrce. Pro chvíle odpočinku, kdy můžete vypnout hlavu a nechat pracovat jen ruce. Pro tvořivá odpoledne s nejmenšími, kdy se může fantazie rozběhnout na plné obrátky. Pro večery, kdy pilně pracujete na tom, abyste svou zručnost zdokonalili a vytvořili něco lepšího než včera. V Manumi najdou všechny ruce kvalitní materiál i inspiraci pro svůj projekt. A taky motivaci k tomu, že tvořit může každý.

Jak tedy Manumi vzniklo a co to znamená? Připravili jsme pro vás odpovědi na vaše 3 nejčastější otázky.

Proč se Korálky.cz změnily na Manumi?

Změnu jsme plánovali už dlouho. Už když naše kreativní ředitelka Zuzka přišla s tím, že bychom měli prodávat křišťálovou pryskyřici, bylo nám jasné, že se pomalu přesouváme od korálků někam dál. A pak to šlo ráz na ráz. Během jednoho roku přibylo macramé, Jesmonite, kreativní papírnictví a značka Korálky.cz nám už byla zkrátka malá. Tvoření mimo korálky nás začalo bavit, ale zjistili jsme, že lidé kolem nás vůbec nevědí, že něco jiného než korálky prodáváme. Kdo by hledal kaligrafická pera na webu o korálkování? V Korálky.cz nám to bylo líto a cítili jsme, že potřebujeme změnu.

Jak vznikl název Manumi a co to znamená?

Často se nás ptáte, co to slovo Manumi znamená, že vám to nic neříká. Schválně jsme chtěli název, který sám o sobě nic neznamená, aby nám jméno ještě několik let vydrželo, ať už se rozhodneme rozšiřovat náš sortiment o cokoliv. A aby se nestalo to stejné jako s Korálky.cz - že by nám ve značce bylo těsno. Zároveň jsme chtěli, aby jméno bylo použitelné kdekoliv po světě, protože sami nevíme, kam nás naše tvořivé ruce v dalších letech ještě dotáhnou.

Proces vymýšlení jména byl dlouhý. Vybírali jsme z několika návrhů, přebírali, hádali se, něco se nám jeden den líbilo a druhý den už ne. Nakonec jsme vybrali MANUMI, které je složeninou z MANUální tvoření MIluji, protože to je přesně to, co máme rádi a naši zákazníci též. ❤

Kde se vzala grafická identita, kterou má Manumi?

Stejně jako název, i grafickou identitu pro nás vytvořilo studio Heels Make Deals. Chtěli jsme něco hravého, barevného a originálního, co bude vystihovat náš různorodý sortiment. A taky to, že je podle nás tvoření pro všechny. Myslíme, že holky to zvládly naprosto skvěle. Manumi grafika je plná barev, slovních hříček, originálních tvarů a samolepek. Věříme, že bude dělat radost nejen nám, ale i vám.

Spousta z nás nemá ráda změny. Nechceme si zvykat na něco nové, když to staré nám vyhovovalo. Ale my věříme, že změna je součástí kreativního procesu. Beze změn by nikdy nevzniklo nic nového, úžasného, radostného. Ať už pro vás navždycky zůstaneme Korálky.cz nebo pro vás už nikdy nebude existovat nic jiného než Manumi, důležité je, že naše hodnoty se nikdy nezmění. Stále chceme přinášet kvalitní produkty za rozumné ceny, nové trendy v tvoření, hromadu inspirace i perfektní odbavení objednávek z e-shopu a nákupů z prodejen.

 

Související články

Kouzelná doprava zdarma

Kouzelná doprava zdarma

Časově omezená akce: pouze do pondělí můžete nakoupit a mít dopravu zdarma.

Dny Manumi a sleva až 150 Kč

Dny Manumi a sleva až 150 Kč

Nakupte do neděle 14. 4. 2024 a můžete mít slevu až 150 Kč na celý nákup! Jak na to? Čtěte níže.

Jarní kreativní inspirace: 5 tipů na jarní tvoření

Jarní kreativní inspirace: 5 tipů na jarní tvoření

Jaro je tu a s ním čerstvá dávka inspirace pro tvoření jarních dekorací! V tomto článku vám přinášíme pět kreativních nápadů na DIY svícen, papírové sněženky nebo nástěnné dekorace. Pusťte se do jarního tvoření ještě dnes!

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Ivana
Pátek, 26. Duben 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Pátek, 19. Duben 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť