Jesmonite výzva: rozhovor s My BESTIE

Středa, 11. leden 2023

Přečtěte si rozhovor s @mybestie.cz, autorkou doplňků z Jesmonite, nejen o tom, jak s tvorbou začala nebo kde bere inspiraci pro další tvoření.

Jesmonite výzva: rozhovor s My BESTIE

Tvoříme unikátní kousky, jedinečné designové doplňky, pro vás a vaše bestie. Vše ručně vyrábíme z ekologického kompozitu nebo betonu. Snažíme se dělat z vašich bydlení sladěné domovy. Naše filosofie tkví v originalitě, stylovosti a nadčasovosti, která se zároveň snoubí s praktickým využitím. Naše slow design kousky děláme tak, aby nás to bavilo, hezky vám to ladilo a té naší planetě co nejmíň vadilo.

Prohlédněte si @mybestie.cz na Instagramu >>>

Jak ses o Jesmonite poprvé dozvěděla?

Když jsem lovila možnosti a inspiraci na Pinterestu. V zahraničí publikuje spousta zajímavých tvůrců a narazila jsem tam na směr, kterým jsem se chtěla ubírat i ve své tvorbě.

Čím tě práce s tímhle materiálem zaujala?

Ve svém projektu My BESTIE pracuji občas i s betonem a tak mám vždy krásné připomenutí srovnání, proč miluju právě Jesmonite. Beton je skvělý pro svůj surový vzhled, nicméně práce s ním je náročnější pro jeho pomalejší tuhnutí, také broušení není úplně jednoduché a co si budeme povídat, je to beton, je to víc špinavá práce. S Jesmonite je to hodně hravé od začátku až do konce. Nekonečné možnosti kombinací barev a technik, mokré broušení, kdy si člověk kolem sebe nepráší a výsledek je krásně hladký a lehký. Navíc je Jesmonite ekologický materiál a dá se téměř bez odpadu využít do poslední kousíčku. Jedinou věc, která je zároveň výhodou i nevýhodou, vidím v rychlém tuhnutí. Ono je super, že za půl hodiny vytahujete z formy svůj jedinečný produkt, který samozřejmě ještě dopracováváte. Nicméně hmota začíná pomalu tuhnout už po pěti minutách. Takže vy už při začátku tvoření musíte mít v hlavě jasnou koncepci, jak si představujete výsledek a mít pochystaný všechen materiál,  barvy a propriety. Protože určitě nechcete několik minut z těch pěti trávit například hledáním mixéru :)

Jakou techniku nejraději používáš?

Já miluju terazzo. Bylo to to první, co mě právě tehdy na Pinterestu učarovalo a přesně to jsem chtěla. Je to sice pracné, ale stojí to za to. Já tomu interně říkám ďubinky. :) Musíte si na to připravit Jesmonite chipsy předem, než je ještě vmícháváte do dalšího materiálu, v závěru následuje dlouhé broušení, takže je to určitě zdlouhavější a náročnější. Na tuto techniku to chce z mého pohledu už trochu více zkušeností, mít to už víc v ruce a v oku.Jako druhou nejoblíbenější mám mramorovací techniku - tu bych určitě doporučila lidem, kteří s materiálem začínají. Je neméně zajímavá s krásnými výsledky a nenadřete se u ní tolik. ;)

Co je tvoje nejoblíbenější forma?

Mám svoje My BESTIE obrandované formy na psí misky a ty byly můj sen a ty mám stále nejraději. Cestou k jejich vytvoření mi jich prošlo rukama spoustu, než jsem našla kýžený cíl, který jsem si ve finále nechala udělat na míru od hrozně šikovného českého tvůrce LUFREE. Nicméně jako první jsem měla tehdy na úplně první zkoušku materiálu Jesmonite Starter Pack od Manumi, tehdy ještě Korálky, a tam byl podtácek hexagon a čtverec. Hexagon mám doteď ve svém repertoáru - je to jeden z těch milých malých předmětů, který rádi dáte jako dárek, nebo ho máte sami jako designový doplněk na spoustu drobností.

Kde hledáš inspiraci pro svoje výrobky?

Já všude :) Na dovolené, na procházce, mezi přáteli, někdy přijde zajímavá poptávka a najednou se od ní odvíjí spousta nápadů… A projekt My BESTIE vznikl primárně jako reakce na nedostatečně hezké vybavení pro psy a kočky. V nabídce v ČR mi chyběly nějaké fancy a designové kousky. Takže tam hledám spoustu inspirace. Stačí mi vlastně přijít k někomu na návštěvu a říkám si chmm, tomu by tady ale hezky ladilo to a to s tím a tím :)

Co máš v plánu v letošním roce vyzkoušet?

My teď pracujeme na nové psí formě - pro největší bestie :) Takže to bude teď jarní novinka a pak se během roku toho určitě zase spousta vyvrbí. Spolupracuji také například s květinářstvím Dej mi pokojovku a tam bychom rádi vymysleli ještě větší květináče, než mám 15 x 12 cm, ale to je ještě projekt na delší lokte. Ono vývoj každého produktu má svůj čas a postupy, od první idey přes různé testování atd. Jesmonite je v tomhle za mě právě materiál nekonečných možností, takže máte doživotně co objevovat :)

Co bys vzkázala nebo poradila těm, kteří chtějí tvoření s Jesmonite vyzkoušet?

Nebojte se experimentovat. Já když dělala svůj první produkt, tak jsem zírala, jak se povedl a nestyděla bych se ho někomu dát. Takže jestli chcete vytvořit nějaký drobný dárek pro své blízké, určitě si můžete pohrát, není to raketová věda, když se člověk nepouští do nějakých velkých akcí.

 

Související články

Jesmonite výzva: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Jesmonite výzva: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Přečtěte si rozhovor s naší Jesmonite ambasadorkou Zuzkou, která pro vás připravuje většinu návodů i článků o tvoření z Jesmonite hmoty.

Lednová výzva: Tvořte z Jesmonite

Lednová výzva: Tvořte z Jesmonite

S novým rokem přichází i nová řada výzev. V lednu budeme tvořit s Jesmonite a doufáme, že se Vám výzva bude líbit. 

 

Jesmonite + pryskyřice = VSL

Jesmonite + pryskyřice = VSL

Už jste si osahali tvorbu s licí hmotou Jesmonite a mramorový efekt vás přestává bavit? Máme po vás řešení! Zkuste zkombinovat Jesmonite a epoxidovou pryskyřici. Slibujeme, že z toho bude Velmi Slibné Lití!

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Alena
Pátek, 12. Duben 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.

Lenka
Středa, 10. Duben 2024

100%

Spolehlivý, rychlý.

Kamila
Úterý, 9. Duben 2024

100%

Velký výběr minerálů, jen bývají někdy nedostupné.