Macramé výzva: rozhovor s ambasadorkou Ivčou

Pondělí, 15. květen 2023

Přečtěte si rozhovor s naší macramé ambasadorkou Ivčou. Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Macramé výzva: rozhovor s ambasadorkou Ivčou

Macramé jsem objevila na sociální síti a uchvátilo mě natolik, že jsem si ihned jedno takové objednala. Jeho propracovanost ve mě probudila chuť se to naučit. Objednala si první materiál a začala tvořit. Snažím se tvořit osobité macramé tak, aby měl doma každý ten svůj originál. Nejraději používám bavlněné příze nejvyšší jakosti. V macramé najdeme nespočet vzorů, barevných kombinací a zdobení a to je to, co mě na této technice baví nejvíce, jeho neomezené možnosti v tvoření.

Prohlédněte si @byywusha na Instagramu >>>

Prohlédněte si By Ywusha na Facebooku >>>

Prohlédněte si všechny návody od Ivči v sekci Návodů a inspirace >>>

Co tě přivedlo ke tvoření macramé a jak dlouho se mu věnuješ?

K macramé jsem se dostala úplnou náhodou, když jsem si jednu takovou dekoraci pořídila domů. Byla jsem z ní opravdu nadšená a zajímalo mě, jak to celé vzniká, co je k tomu potřeba a kde se to mohu naučit. Tak si mě macramé našlo a já začala tvořit. Tuhle techniku jsem si naprosto zamilovala, a tak pod svou značkou By Ywusha tvořím již 3 roky.

Kde hledáš inspiraci pro svoje výrobky?

Protože ve většině případů tvořím macramé na míru pro konkrétní domov či osůbku, tak největší inspirací jsou pro mě právě zákazníci, protože ti mi sdělují své představy a přání. Já už pak jen přihodím svou fantazii a tvořím :-) Nicméně určitě jako každý tvůrce hledám inspiraci i jinde, a to třeba na sociálních sítích převážně u zahraničních tvůrců.

Tvoříš raději velké složité macramé nebo menší projekty a proč?

Je pravda, že čím složitější projekt, tím více se na motání těším. Protože v mnoha případech netuším, co vlastně vymyslím a jak bude finální macramé vypadat. Tvořím tak nějak za pochodu. Menší projekty jsou pro změnu více o detailech, každopádně macramé jako takové je velkým relaxem a moc ráda motám jakýkoli projekt, protože si u motání člověk paradoxně odpočine.

Kolik času ti zabralo nejsložitější macramé, které jsi dělala a co na tom bylo nejzdlouhavější?

Některé kousky nejsou otázkou hodin, ale dní a myslím, že to největší mi zabralo asi 3 dny. Nikdy jsem strávený čas popravdě nepočítala :-) Všeobecně ale platí, že čím větší macramé, tím delší šnůry či příze použijete, a proto, když pracujete např. s 10ti m přízí, je mnohem náročnější s takovou délkou pracovat a motam uzlíky než u menších kousů.

S jakými materiály ráda kombinuješ macramé tvorbu?

Bezpochyby jsou to korálky, ať už dřevěné nebo např.minerální. Lze je zakomponovat opravdu libovolně a vtisknout macramé svou osobitost. Velmi oblíbené jsou pak i surové minerální kameny, které přinášejí spousty pozitiní a lečivé energie. Často je tedy používám např. na macramé do ložnice.

Kdybys měla vybrat jedno tvé dílo, na které si nejvíce hrdá nebo ho máš prostě nejradši, jaké by to bylo?

Moc ráda mám konkrétně toto macramé. Bylo tvořeno jako dárek pro kamarádku. Bylo opravdu veliké a moc dobře si pamatuji, jak mě bolely už ruce:-) Právě u tohoto macramé jsem použila ty nejdelší příze za celou dobu svého tvoření. Bylo tedy trochu náročnější. Rozhodně jsem s výsledkem ale velmi spokojená.

Co máš v plánu v letošním roce vyzkoušet?

Já se upřímně pořád učím, pořád objevuji nové komponenty a materiály, takže bych se ráda v tomto směru dále zdokonalovala. Nicméně mě letos čeká větší projekt v podobě macramé Teepee a několik macramé kurzů. Macramé Teepee je pro mě velká výzva a moc se na to těším.

Co bys vzkázala nebo poradila těm, kdo chtějí s tvorbou macramé začít?

Ať rozhodně neváhají a rovnou začnou :-) V naší inspirační galerii je spoustu návodů, kde je krok po kroku vše vysvětleno a věřím, že jakmile jednou člověk začne, tak ho tato technika naprosto pohltí. Je to technika, u které člověk dokáže relaxovat a proto ji doporučuji všem, kteří v této hektické době potřebují trochu zpomalit a nabrat sílu.

Související články

Výzva Tvořte z papíru: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Výzva Tvořte z papíru: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Přečtěte si rozhovor s Martinou, naší marketingovou ředitelkou, která ráda tvoří z papíru různá přáníčka, dekorace a origami postavičky. To by nebyla pořádná porada, aby nevzniknul alespoň jeden origami jeřáb! :)) Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Rozhovor o Art Clay tvorbě s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Rozhovor o Art Clay tvorbě s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Přečtěte si rozhovor s Alenou Štukavcovou Doležalovou, vítězkou soutěže The International Silver Accessories Contest 2023 v kategorii tvorby prstenů. Povídali jsme si o tom, kde bere inspiraci pro svou tvorbu, jaký je její nejoblíbenější šperk i o tom, co by doporučila těm, kteří chtějí s tvořením s Art Clay začít. 

Výzva Tvoření náramků z minerálů: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Výzva Tvoření náramků z minerálů: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Přečtěte si rozhovor se Zuzkou naší ambasadorkou pro tvorbu náramků z minerálů. Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Milena
Pátek, 19. Duben 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Čtvrtek, 18. Duben 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Pátek, 12. Duben 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.