Příběh malé značky: svíčky Vyhořelá

Čtvrtek, 4. květen 2023

Přečtěte si rozhovor s tvůrkyněmi svíček pod značkou Vyhořelá. Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak se ke tvorbě svíček dostaly, kam se plánují posouvat nebo kde můžete jejich produkty koupit.

Příběh malé značky: svíčky Vyhořelá

Medailonek: "Rády bychom čtenářům nabídly nějaký srdceryvný příběh, ale my jsme spíš na ty se špetkou humoru. Takže – byly takhle dvě holky, který si řekly, že by chtěly zbohatnout. A tak, v době kryptoměn, převratných IT technologií a velkých developerů, přišly s něčím pro bohatnutí naprosto nereálným - lejou přírodní svíčky a dávají jim divný názvy. Známe se už přes osm let, spojilo nás studium žurnalistiky. Obě jsme z Prahy. A v hlavním městě se v roce 2022 zrodily i naše svíčky."

Jak jste k tvorbě přírodních svíček dostaly?

Obě jsme podnikavé a cílevědomé, takže nás přirozeně lákalo mít i nějaký vlastní byznys. Tedy spíše byznýsek, jak říkáme. Stres z médií, ve kterých jinak obě pracujeme, nám byl málo (haha). Chtěly jsme produkt, do kterého budeme moci vtisknout trochu sarkasmu a důvtipu a zároveň si bude hezky hrát s češtinou. A samozřejmě taky něco, co bude šetrné k přírodě i lidskému zdraví. Svíčky máme obě rády, jednou tak prostě zazněly jako návrh a zůstaly jsme u toho.

Jak jste vymýšlely název?

Nápad na název Vyhořelá vznikl v době, kdy jsme trochu vyhořelé byly i my samy. Práce nás moc nebavila a byly jsme neustále ve stresu. A my chtěly dělat něco, co nám bude dělat radost. Zároveň jsme chtěly udržet důvtip a téma, které nějak se svíčkami bude souviset. Tak nakonec s trochou kafe, ginu a vína vznikla Vyhořelá. My obě jsme zároveň velmi brzy na to šly v médiích trochu jiným směrem a můžeme tak už s klidem říct, že jediná vyhořelá je u nás nyní opravdu jen ta značka.

Čím se značka Vyhořelá odlišuje od jiných?

Asi především v tom důvtipu a důrazu na to, aby byl obsah našich svíček zdraví nezávadný - bez parafínu a jiných škodlivin. Pouze se sojovo-kokosovým voskem a kvalitními vonnými a esenciálními oleji. Ekologická stránka pro nás hraje důležitou roli například i v balení zásilek nebo zužitkování materiálu, ve kterém nám od dodavatelů jednotlivé komponenty přijdou. Snažíme se vše znovu využít. No a potom bychom rády zmínily naše “vínovky”. To jsou svíčky (z)lité do seříznutých vinných lahví. 🙂 Jejich názvy jsou Ovíněná a Nevinná. Jsou to hezké skleničky, které se následně dají využít například jako skleničky na nápoje. 🙂

Kde vás mohou zákazníci najít? Kde prodáváte své produkty?

Zatím se pomalu rozkoukáváme, takže nás zákazníci mohou najít hlavně na našem e-shopu www.svickyvyhorela.cz nebo Instagramu pod @vyhorela_svicky. Určitě chceme časem i do kamenných obchodů. Postupně už domlouváme nějaké spolupráce.

Co byste doporučily dalším tvůrcům, kteří se do toho chtějí pustit ve větším?

Asi se zatím úplně necítíme být v pozici někomu radit, samy jsme v tomto prostředí nováčky. Ale důkladná rešerše všeho, co s byznysem souvisí, je základ. A pak určitě hlavně začít - to je základní rozdíl mezi lidmi, co říkají, že je to jednoduché a zvládli by to taky a mezi těmi, co nezůstali jen u mluvení a opravdu začali.

Je něco, co byste byly rády, abyste věděly dříve? (jak ve smyslu tvoření, tak podnikání)

Na začátku jsme měly pocit, že všechno zvládneme samy - dělat svíčky, navrhnout komplet grafiku, nastavit celý e-shop i byznys model… A sice jsme většinu z toho samy dělaly a děláme, ale pomocnou ruku jsme potřebovaly a kdybychom si o ni řekly dříve, tak bychom se i na trh dostaly tak o 4 měsíce dřív.

Co vás v letošním roce čeká? Na co se těšíte?

Těšíme se na nové kolekce svíček, které aktuálně testujeme, což zabere vždy několik měsíců. Chceme si být jisté, že budou hořet tak, jak mají. A samozřejmě i hezky vonět. Každopádně my se tak nějak obecně těšíme na všechno, co je s našimi svíčkami spojené, jsme pořád dost nadšené. Jsou to naše miminka. 🙂

Hledáte aktuálně něco/někoho?

Určitě bychom byly moc rády, kdybychom se dostaly do obchůdků, kde by si naše produkty lidé mohli očuchat. Přecejen, vůni zatím ještě pomocí internetu přenést neumíme. Na našem Instagramu se ale vůně alespoň snažíme detailně popisovat.

Zapojte se do naší soutěže o svíčky na Facebooku nebo Instagramu! Pravidla soutěže najdete zde.

Související články

Výzva Tvořte z papíru: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Výzva Tvořte z papíru: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Přečtěte si rozhovor s Martinou, naší marketingovou ředitelkou, která ráda tvoří z papíru různá přáníčka, dekorace a origami postavičky. To by nebyla pořádná porada, aby nevzniknul alespoň jeden origami jeřáb! :)) Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Rozhovor o Art Clay tvorbě s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Rozhovor o Art Clay tvorbě s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Přečtěte si rozhovor s Alenou Štukavcovou Doležalovou, vítězkou soutěže The International Silver Accessories Contest 2023 v kategorii tvorby prstenů. Povídali jsme si o tom, kde bere inspiraci pro svou tvorbu, jaký je její nejoblíbenější šperk i o tom, co by doporučila těm, kteří chtějí s tvořením s Art Clay začít. 

Výzva Tvoření náramků z minerálů: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Výzva Tvoření náramků z minerálů: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Přečtěte si rozhovor se Zuzkou naší ambasadorkou pro tvorbu náramků z minerálů. Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Milena
Pátek, 19. Duben 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Čtvrtek, 18. Duben 2024

100%

Fantasticky obchod!

Alena
Pátek, 12. Duben 2024

100%

Rychlé vyřízení a odeslání objednávky.