Svíčková výzva: rozhovor s ambasadorkou Marcelkou

Pondělí, 13. březen 2023

Přečtěte si rozhovor s naší ambasadorkou Marcelkou. Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Svíčková výzva: rozhovor s ambasadorkou Marcelkou

Už od malička mi říkali, že jsem paličova dcera. Malé ohýnky mě přitahovaly a vydržela jsem do nich koukat, foukat, zapalovat. A ke svíčce to byl už jen krok, tak jsem se rozhodla vyzkoušet si je i vyrábět. Vhodně zvolený tvar, vůně a barva dokáže rozzářit, oživit a provonět každý interiér a to mě na tom velmi baví. Navíc je každá ručně dělaná svíčka originál, který je krásným dárkem. Je to také veliká alchymie, i když to vypadá velmi jednoduše, je to výzva a to mě baví.

Prohlédněte si @adicma.candles na Instagramu >>>

Co tě přivedlo ke tvoření svíček?

Tak nějak jsem na svíčky neustále narážela kolem sebe, a tak jsem si řekla proč to nezkusit.

Kde hledáš inspiraci pro svoje výrobky?

Okolí, Instagram, Pinterest a občas i moje hlava…

Jaký je nejoblíbenější vosk ze kterého tvoříš a proč?

Nejraději mám sojový vosk, je krásně krémově bílý, a svíčky jsou takové jakoby sametové. A krásně nese vůni, kterou do sebe uzamkne, ale při zapálení ji jemně vypouští do okolí.

Nakombinuj nám prosím nejoblíbenější vosk, typ svíčky (formu/nádobu), knot, vůni, barvu, zdobení… Zkrátka jak by vypadala a voněla taková “Svíčka podle Marcelky”?

Mám ráda svěží vůně, vůně moře, citrusů, takže sojová svíčka, čisté jednoduché tvary, asi bílá nebo krémová nebo pastelové barvy. Fascinují mě volně stojící svíčky, které jsou dekorací samy o sobě, ty které můžete dát do svícnu a dotvoří atmosféru.

Stal se ti někdy v rámci tvorby svíček nějaký přešlap, ze kterého jsi se poučila a teď si na něj vždycky vzpomeneš?

Jejda, těch bylo. Na začátku jsem si myslela, že to bude hodně jednoduché, jen rozpustíš vosk a hurá, ale ono se ukázalo, že to je opravdová alchymie - hlavně knoty, z těch mám občas těžkou hlavu. A to, jak se některé vosky sráží a musí se propichovat. To všechno se člověk učí za pochodu.

Svíčka je vděčný dárek, předpokládám, že ani tvé okolí se tomuhle dárku nevyhnulo. Na jakou svíčku nebo svíčky jsi dostala zpětnou nejlepší zpětnou vazbu?

Na vánoční s vůní svařeného vína, ve skleničce s dřevěným knotem. Ale pravdou je, že těch jsem rozdala nejvíc.

Co máš v plánu v letošním roce vyzkoušet?

Chtěla bych se pustit do experimentů s mícháním různých druhů vosků… Taky bych ráda vyzkoušela šlehanou svíčku, takovou tu, jak vypadá jako pohár s ovocem. I když ty je u nás zakázáno prodávat, protože evokují jídlo. A voňavé vosky do aromalamp… a svíčky s kytkama, je toho hodně, jen vědět, kde začít…a najít na to čas.

Co bys vzkázala nebo poradila těm, kdo chtějí s tvorbou svíček?

Nebojte se experimentovat, ale taky testujte a testujte a testujte. Každá svíčka potřebuje test hoření, abyste zjistili, jestli jste použili správný knot, poměr barviva a vůně. A všechno si zapisujte. Nesnažte se udělat hodně věcí najednou, udělejte si jednu svíčku a až ji přivedete k dokonalosti, teprve pak zkoušejte něco jiného. Jinak se do toho zapletete. A hlavně, nevzdávejte to po prvních neúspěších.

 

Související články

Výzva Tvořte z papíru: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Výzva Tvořte z papíru: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Přečtěte si rozhovor s Martinou, naší marketingovou ředitelkou, která ráda tvoří z papíru různá přáníčka, dekorace a origami postavičky. To by nebyla pořádná porada, aby nevzniknul alespoň jeden origami jeřáb! :)) Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Rozhovor o Art Clay tvorbě s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Rozhovor o Art Clay tvorbě s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Přečtěte si rozhovor s Alenou Štukavcovou Doležalovou, vítězkou soutěže The International Silver Accessories Contest 2023 v kategorii tvorby prstenů. Povídali jsme si o tom, kde bere inspiraci pro svou tvorbu, jaký je její nejoblíbenější šperk i o tom, co by doporučila těm, kteří chtějí s tvořením s Art Clay začít. 

Výzva Tvoření náramků z minerálů: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Výzva Tvoření náramků z minerálů: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Přečtěte si rozhovor se Zuzkou naší ambasadorkou pro tvorbu náramků z minerálů. Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Pátek, 19. Duben 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť

Katarina
Čtvrtek, 18. Duben 2024

100%

Fantasticky obchod!