Černá inspirace

Pondělí, 1. listopad 2021

Inspirujte se k tvoření černých šperků a zapojte se do soutěže až o 500 Kč.

Černá inspirace

Výherci černé výzvy v roce 2021:

Všechny výherní příspěvky minulého roku najdete v tomto článku.

-   -   -   -   -

Milé korálkářky, milí korálkáři, 

tvoření je forma umění a právě proto v naší výzvě od Korálků nemůžeme letos vynechat černou barvu. Proč? Protože právě s černou tvoření začalo. Je to totiž jedna z prvních barev používaných už před 18 000 lety na jeskynní malby. 

Právě proto vyhlašujeme pro listopad černo-černou výzvu, v rámci které nám můžete ukázat své šperky a dekorace v černých tónech, a zapojit se tak do soutěže o bezva korálkové ceny!

Stačí nám na Facebooku nebo Instagramu poslat do zprávy fotku vašeho výtvoru nebo ho sdílet pod tento příspěvek. I tento měsíc vybere jeden člen našeho týmu 3 vítěze. Pravidla najdete zde.

Dva se můžou těšit na balíček korálků a vítěz měsíce na poukázku 500 Kč na korálků dle svého výběru.

A kde hledat inspiraci?

Když se řekne černá barva, mnoho lidí si vybaví spíše smuteční témata. Již ve starém Egyptě byla černá spjata s druhým břehem a bohem Anubisem. Později, ve starověkém Řecku a Římě, byla tato barva symbolem smutku a ve středověku pak měla význam i všeho tajemného, magického, nevysvětlitelného a byla neodmyslitelně propojena s čarodějnictvím. Podle některých názorů toto zaškatulkování černé barvy může souviset s jistým podvědomým spojením s nocí a jejím vnímáním jako nebezpečí. Postupem času se ale do černého oblečení začali oblékat mniši některých řádů, pak také soudci, obchodníci a v neposlední řadě zástupci královských rodin a černá barva rázem přestala být tabu a začala být vnímána jako barva elegance. 

Říká se, že když vám přes cestu přeběhne černá kočka, nosí to smůlu. Je třeba dodat, že je víc než pravděpodobné, že to zvíře prostě jen přechází cestu. :-) A věděli jste, že třeba první sériově vyráběný automobil Ford model T byl k dostání jen v černé barvě? Černá zkrátka už dávno není jen barvou označující smutek nebo smůlu. 

Dnes už doplňky černé barvy mnohdy vnímáme jako nepostradatelný doplněk k outfitu a obzvláště oblíbené jsou pak náramky z drahých kamenů a minerálů doplněné stylovými korálky z černého ebenového dřeva. Takové náramky jsou oblíbeným a efektním talismanem. Mohou na nich být například korálky z onyxu, spinelu nebo z lávy. Skvěle vypadají doplněné například originálními komponenty TierraCast z řady Black Ox

Je nutné zmínit, že černá barva je snad nejuniverzálnější barvou vůbec. Hodí se nejen k formálním událostem, ale poslouží skvěle i jako doplňková barva k výraznějším outfitům a spousta lidí si ji oblíbilo natolik, že vám může připadat, že je vídáte jen v černé. Není divu, protože s korálky této barvy jde vykouzlit nekonečné množství nádherných šperků a ozdob, ať už se jedná o rokajlové korálky, luxusní krystaly od Preciosa® Components, voskové perle nebo třeba černé plastové korálky s písmenky.

Více o černé barvě a o tom, jak působí na lidskou psychiku jsme sepsali specializovaný článek, který si můžete přečíst zde.

Nesmíme vynechat také fakt, že tato barva je momentálně hodně trendy také pro různé doplňky a dekorace do domácnosti. V oblíbeném skandi, industrial nebo minimalistickém stylu je často využívána pro rozbití prostoru v efektních doplňcích. Pro takové tvoření můžete využít macramé, které může vytvořit takovéhle stylové dekorace! A pokud raději tvoříte z licích hmot, pak určitě prozkoumejte možnosti tvoření s Jesmonite nebo s křišťálovou pryskyřicí

Najděte si ty správné komponenty pro váš černý projekt v této kategorii, kam jsme pro vás pro tento týden shromáždili všechny zlevněné položky!

Určitě ale prozkoumejte i sekci návodů a inspirace. Třeba objevíte tu pravou kombinaci pro váš originální výtvor v černé barvě. Tak teď už víte všechno a můžete se pustit do tvoření a my se opravdu těšíme na Vaše výtvory! <3

Pokud se budete svými černými doplňky chlubit na sociálních sítích, potěší nás, když fotku označíte #vyzvaodkoralku a #inspiraceodkoralku.

Související články

Výzva od Manumi 2023

Výzva od Manumi 2023

Pojďte se spolu s námi ohlédnout za loňským rokem a 12 trendy soutěžními výzvami od Manumi!

Listopadová výzva: tvořte vánoční ozdoby

Listopadová výzva: tvořte vánoční ozdoby

Nikdy nebyla vhodnější příležitost pustit se do tvoření vánočních ozdob a dekorací. Nevěříte? V listopadu totiž můžete nejen tvořit, ale také vyhrát až 1 000 Kč!

Říjnová výzva: tvořte mýdla

Říjnová výzva: tvořte mýdla

Zapojte se do říjnové tvořivé výzvy! Tvořte mýdla, pochlubte se výsledkem a vyhrajte až 1 000 Kč!

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Eva
Středa, 27. Březen 2024

100%

Rychlé dodání, pečlivě zabalené, velká spokojenost. Všem doporučuji.

Olga
Úterý, 26. Březen 2024

100%

Široká nabídka a rychlé dodání.

Milena
Neděle, 24. Březen 2024

100%

rýchlosť