Tipy na jednoduché dekorování velikonočních vajíček 8x jinak

Pátek, 15. březen 2024

Dochází vám nápady na barvení a malování vajíček? Nelamte si hlavu, připravili jsme si pro vás několik tipů na malování vajec, pro které vám stačí pár základních pomůcek a jedno volné odpoledne.

Tipy na jednoduché dekorování velikonočních vajíček 8x jinak

Velikonočních tradic je hodně, ale kdybychom si měli vybrat jednu jedinou, kterou dodržet, bude to malování vajíček. To totiž může být pořádně kreativní a přitom nevyžaduje žádné velké umělecké sklony a příliš mnoho času. A navíc je to skvělá aktivita pro celou rodinu.

Vajíčky s glittery

Vajíčka ozdobená glittery se budou krásně třpytit v každém košíčku! Glittery jsou sice primárně určené do křišťálové pryskyřice, ale na tvoření je to nejhezčí to, že jsou různé techniky kombinovat. Tak proč nezaexperimentovat i s třpytkami?

Velikonoční vajíčka s glittery

Zobrazit celý návod >>>

Vajíčka s glitter pastou

Metalická pasta je o něco hustější, než glittery a po nanesení na vajíčko nejenže krásně vypadá, ale také vytvoří na omak zajímavou strukturu. 

Velikonoční vajíčka s glitter pastou

Zobrazit celý návod >>>

Malovaná vajíčka

Jednoduchým motivem s kytičkami zvládnou vajíčka nazdobit i nejmenší! Vyberte si jednu ze sad Posca fixů a nebojte se ani kombinací různých barev, pokud máte raději vícebarevné motivy.

Malovaná velikonoční vajíčka

Zobrazit celý návod >>>

Mramorovaná vajíčka

Objevte kouzlo namáčecích mramorovacích barev a vytvořte opravdu jedinečná velikonoční vajíčka. Žádná dvě nebudou stejná! S barvou si můžete navíc vyhrát, když budete v namáčecí nádobě tvořit větší nebo menší víry a hotová vajíčka můžete také posypat například glitter práškem. 

Mramorovaná velikonoční vajíčka

Zobrazit celý návod >>>

Vajíčka foukacími fixy

Tato technika malování vajíček foukacími fixy bude bavit především (ale nejen!) nejmenší tvůrce. Je velmi jednoduchá, můžete si vybrat z řady různých foukacích fixů (včetně těch třpytivých nebo metalických) a na konec stačí jen zvolit nějaký jednoduchý jednobarevný motiv, kterým finálně dozdobíte vajíčko.

Velikonoční vajíčka zdobená foukacími fixy

Zobrazit celý návod >>>

Macramé vajíčka

Máte přemytky macramé příze a je vám líto je vyhodit? Třeba vás zaujme tento návod na vajíčka oblepená macramé přízí. Samozřejmě se do jejich výroby můžete pustit nejen ze zbytků, výsledek bude vždy krásný a výroba časově nenáročná.

Macramé velikonoční vajíčka

Zobrazit celý návod >>>

Minimalistická velikonoční vajíčka

Minimalismus je trendy, platí to v interiéru i při zdobení vajíček. Vyzkoušejte návod od naší autorky Martiny a vytvořte si podobná vajíčka s originálními minimalistickými motivy i vy!

Minimalistická velikonoční vajíčka

Zobrazit celý návod >>>

Velikonoční vajíčka se sušenými květinami

Ke zdobení vajíček se od pradávna používaly přírodní materiály, barvy z okvětních lístků květin i samotné sušené květiny. Vyzkoušejte si tyto techniky i vy a polepte vajíčka lisovanými sušenými květinami. 

Velikonoční vajíčka se sušenými květinami

Zobrazit celý návod >>>

PRODUKTOVÝ TIP: Jesmonite plato na vajíčka

Nevíte, kam s vajíčky a korálkový stojánek na vajíčka není váš styl? Nebo jste se do malování vajíček pustili s takovou vervou, že už je nemáte kam dávat? Se startovací sadou na stojánek na vajíčka z Jesmonite budete mít po problému.

Prohlédněte si také další návody na šperky i dekorace! Fotonávod vás provede tvorbou krok po kroku a v sekci Materiál na výrobu najdete přesně to, co je k jednotlivým projektům potřeba. Takže nebudete muset nic dalšího řešit a můžete se pustit rovnou do tvoření! Návody jsou zdarma, naopak nás velmi potěší, když výsledky své tvorby, inspirované právě v sekci Návodů označíte na sociálních sítích, abychom se spolu s vámi mohli radovat z hotového díla!

Vše pro jarní a velikonoční tvoření

Budeme rádi, když se s námi podělíte o výsledky své tvorby. Buď na našem Facebooku, nebo na Instagramu. Značka #inspiraceodmanumi

Související články

Tipy na velikonoční tvoření: 9 kreativních nápadů

Tipy na velikonoční tvoření: 9 kreativních nápadů

S Velikonocemi přichází perfektní čas pro tvoření dekorací a ozdob do svého domova! Máme pro vás 7 originálních a jednoduchých DIY návodů, díky kterým vaše bydlení doslova rozkvete. Pusťte se do tvorby girland, roztomilých zajíčků a kuřátek ještě dnes. 

6 tipů na DIY velikonočních přání

6 tipů na DIY velikonočních přání

Jaro je tu a s ním i Velikonoce, ideální čas pro tvoření originálních velikonočních přání! V tomto článku vám přinášíme šest kreativních nápadů na DIY velikonoční přání, které osloví každého. Od jednoduchého origami zajíčka, přes přáníčko malované akvarelem, až po přání malované prstovými barvami, jehož tvoření bude bavit i nejmenší! 

Březnová výzva: Velikonoce + 5 nápadů na tvoření

Březnová výzva: Velikonoce + 5 nápadů na tvoření

Zapojte se do březnové výzvy, jejímž tématem je tvoření šperků a dekorací s motivem Velikonoc. Tvořte, pochlubte se nám a vyhrajte až 1 000 Kč!

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Eva
Středa, 27. Březen 2024

100%

Rychlé dodání, pečlivě zabalené, velká spokojenost. Všem doporučuji.

Olga
Úterý, 26. Březen 2024

100%

Široká nabídka a rychlé dodání.

Milena
Neděle, 24. Březen 2024

100%

rýchlosť