Minerály na míru pro znamení Kozoroha

Neděle, 1. leden 2023

Pojďte si prohlédnout, které minerály se hodí pro znamení kozoroha a jaké mají vlastnosti!

Minerály na míru pro znamení Kozoroha

Co o Kozorohovi říká horoskop?

Ambice, cílevědomost a touha po uznání, to jsou základní motivace Kozorohů. Mají dlouhodobý plán, jak úspěchu dosáhnout a jsou schopni mu přinášet oběti. Ve všech aspektech života se na ně můžete spolehnout, protože si jsou vědomi své odpovědnosti. Jejich povaha je hodně introvertní a svoji duši odhalují jen nejbližším. Ostatním se proto mohou často zdát až příliš chladní, ovšem pro své nejbližší mají ryzí zájem.

Minerály vhodné pro Kozoroha:

Ametyst, černý pruhovaný achát, černý vločkový obsidián, granát, křišťál, lapis lazuli, leopardí jaspis, modrý krajkovaný achát, lepidolit, onyx, pietersit, pyrit, rubín, safír, turmalín a záhněda. Více o těchto minerálech najdete níže.

Ametyst

Ametyst je kamenem duchovní očisty a meditace. Mocný kámen s ohromnou ochrannou, léčivou a očistnou silou. Zahání prý nespavost a noční můry. Přináší klid a zahání negativní emoce, obavy a zlobu. Napomáhá údajně soustředění, dodává rozhodnosti a rozvíjí naši intuici. Ametyst má vysoké spirituální vibrace. Říká se, že přitahuje pravou, ryzí, emocionální lásku, posiluje věrnost, tiší strachy a zvyšuje naděje. Čistí a harmonizuje 5. a 7. čakru.

Ametystové korálky a kameny najdete zde >>>

Černý pruhovaný achát

Černý achát umí eliminovat negativní energii a to jak z vnějších vlivů, tak uvnitř naší mysli. Zároveň nám podle legend zvyšuje odolnost, pocit bezpečí a sebedůvěru. Kromě této citové roviny je také dobře znám jako kámen, který údajně dokáže podporovat a rozvíjet analytické myšlení, díky kterému snadno přijdete na skryté možnosti, které jste předtím neviděli. Z tohoto důvodu, a také protože přináší majiteli prosperitu, je vhodným pomocníkem i v kariérní sféře.

Černé pruhované achátové korálky a kameny najdete zde >>>

Černý vločkový obsidián

Vločkový obsidián je silný ochranný kámen. Zavádí nás do nejhlubšího nitra a vynáší na povrch pravdu. Chrání před zlem a veškerou negativitou. Údajně dodává sebedůvěru, sílu odolávat nepohodám a nepřízním života a pomáhá ve slabých chvilkách získat opět pevnou půdu pod nohama.

Obsidiánové korálky a kameny najdete zde >>>

Granát

Granát je velmi známý kámen, který je obdivován nejen za svou barvu, ale také díky svým vlastnostem. Používá se už po staletí jako ochranný amulet, který nás dokáže varovat před blížícím se nebezpečím. Harmonizuje kořenovou čakru, a tím nám dodává pocit klidu a míru, a učí nás pracovat s vlastní sexualitou a naší ryzí podstatou. Také nám pomáhá překonávat strach z různých tabu a sdělování vnitřní pravdy. Mimo jiné může být ideální pro ty, kteří postrádají sebevědomí, protože prý dodává pocit nepřemožitelnosti.

Granátové korálky a kameny najdete zde >>>

Křišťál

Křišťál je čirá odrůda křemene. Universální krystal, jenž energii uvolňuje, zesiluje, reguluje a uvádí ji v absolutní harmonii. Povzbuzuje prý psychiku a samostatnost. Křišťál nás ochraňuje před vším zlým a negativním. Pomáhá sebezdokonalení a učí nás vidět se takoví, jací skutečně jsme. Harmonizuje, čistí a chrání auru. Zajišťuje údajně klidný spánek a zvyšuje naši duchovní sílu.

Křišťálové korálky a kameny najdete zde >>>

Lapis lazuli

Lapis lazuli je kamenem lásky, přátelství a moudrosti. Je vhodný pro meditace, protože přináší hluboký vnitřní klid a mír. Říká se, že působí proti depresi a rychle odstraňuje stres. Dodává odvahu, zvyšuje psychické vědomí. Přináší soucit, poctivost a čestnost. Udržuje v rovnováze 5. čakru a 6. otevírá. Odstraňuje prý potíže s komunikací, učí naslouchání druhým, odhaluje vnitřní pravdu a umožňuje sebevyjádření bez lpění na kompromisech. Podporuje kreativitu, zesiluje myšlenky a vnáší do nich jasný pohled.

Lapis lazuli korálky a kameny najdete zde >>>

Leopardí jaspis

Tento krásně zbarvený minerál je podle legend úzce spjat s elementem Země. Podporuje kořenovou čakru a je považován za ochranný kámen. Pomáhá vyrovnat se se strachem z nejasné budoucnosti a obavami, protože prý dokáže nasměrovat nositele ke správným rozhodnutím.

Jaspisové korálky a kameny najdete zde >>>

Modrý krajkovaný achát

Modrý krajkovaný achát náleží elementu vody. Zajišťuje nám klid a přináší štěstí. Odstraňuje pocity starých křivd, věří se, že zbavuje stresu a zmírňuje hádky v domácnosti nebo rodině. Zajišťuje nám velkou oporu a napomáhá čerpat z nekonečného zdroje síly.

Modré krajkované achátové korálky a kameny najdete zde >>>

Lepidolit

Lepidolit působí pozitivně na krční i korunní čakru a podle legend pohlcuje vše negativní. Uklidňuje rozbouřenou mysl a pomáhá najít ztracený řád. Podle legend dokáže potlačit utkvělé myšlenky a odstranit zažité bloky v mysli, protože dokáže odhalit pravou příčinu jejich existence.

Lepidolitové korálky a kameny najdete zde >>>

Onyx

Onyx je tajemný kámen dodávající sílu. Brání a ochraňuje před negativní energií. Podle legend chrání náš život a pomáhá nám v těžkých obdobích. Přináší ráznost, vytrvalost a dovoluje nám stát se pány svého osudu. Zvyšuje sebedůvěru i sebekontrolu.

Onyxové korálky a kameny najdete zde >>>

Pietersit

Pietersit v sobě nosí element ohně. Díky tomu tento kámen dokáže navozovat pozitivní pocity, vášeň a chuť do práce. Probouzí v nás chuť něco dokázat, ale zároveň tuto ohnivou energii dokáže rozumně vybalancovat. Majitel tohoto kamene si tak dokáže vypracovat dlouhodobou strategii. Ukazuje nám nové možnosti a odbourává pocity strachu a nerozhodnosti. Díky tomu může být tento kámen ideální pro ty, kteří se chtějí zaměřit na nalezení smyslu života.

Pietersitové korálky a kameny najdete zde >>>

Pyrit

Pyrit symbolizuje moudrost a intelekt. Napomáhá zastavit roztěkanou mysl a dojít k očekávanému poznání. Podporuje pozornost k nám samým a promítá do vědomí naše stinné i čisté stránky charakteru. Zvyšuje prý sebevědomí a přináší úlevu od zklamání. Podněcuje hledání a poznání svého vyššího Já. Říká se o něm, že zlepšuje paměť a napomáhá odbourat pocity smutku, zoufalství a melancholie.

Pyritové korálky a kameny najdete zde >>>


Rubín

Rubín je tím správným minerálem pro ty, kteří potřebují dodat motivaci a chuť do života. Probouzí v nás sílu maskulinního Marse, který se nebojí jít si za svým. Používá se také na dodání odvahy, sebevědomí a k prohloubení sexuálního požitku. Je to kámen vhodný pro vůdce, jelikož pomáhá rychle se rozhodnout a nebát se jít si za svým. Zároveň harmonizuje kořenovou čakru, takže údajně tlumí pocity hněvu a zahání negativní myšlenky.

Rubínové korálky a kameny najdete zde >>>


Safír

Safír je v esoterickém světě znám jako jeden z nejsilnějších kamenů pod vládou mocného Saturnu. V Indii se jedná o jeden z nejposvátnějších kamenů. Používal se jako kámen vhodný k věštění a navozování vyššího stavu vědomí. Otevírá krční čakru a třetí oko a svému majiteli pomáhá dosáhnout všeho, co si skutečně přeje. Pokud se vloží v noci pod polštář, říká se, že nám přináší věštecké sny. Používá se také na prohloubení meditace a uvolnění vnitřního napětí. Je vhodný v jakékoliv životní sféře, od sebepoznávání, po kariérní růst.

Safírové korálky a kameny najdete zde >>>


Turmalín

Turmalín v sobě ukrývá pomalou zemitou energii, díky které nám navozuje pocit vnitřního klidu a je ideální pro ty, kteří potřebují odstranit staré bloky a začít si věřit. Odbourává negativní pocity, a to nejen naše vlastní, ale také odvrací negativitu, která je na nás namířená od dalších osob. Podporuje kreativního ducha a pomáhá nám soustředit se převážně na sebe. Jelikož v sobě ukrývá i element vody, je vhodný při práci s vlastními pocity, zejména pokud se nám často střídá nálada. Uklidňuje tok našich myšlenek, abychom se mohli soustředit a správně se vyjádřit.

Turmalínové korálky a kameny najdete zde >>>

Záhněda

Záhněda je průsvitná odrůda křemene. Říká se, že je kamenem protikladů, a to právě pro své typické hnědočerné zbarvení. Podporuje kreativitu a schopnost přenášet zkušenosti a prožitky do tvorby. Napomáhá odprostit se od hmotných věcí a zaměřit se spíše na emocionální úroveň.

Záhnědové korálky a kameny najdete zde >>>

Z výše vyjmenovaných drahých kamenů a minerálů můžete vytvořit náramek nebo jiný šperk na míru pro ty, kteří se narodili ve znamení kozoroha a nezapomeňte dárek také stylově zabalit do některého z pytlíků nebo krabiček na šperky.

Chtěli byste vytvořit náramek z minerálů, ale nevíte jak na to? Nemusíte se bát, je to jednoduché! Prohlédněte si náš rozcestník, kde najdete všechen potřebný materiál i často kladené otázky. Spoustu inspirace najdete také pod štítkem “Minerály” na našem blogu nebo v sekci Návodů a inspirace, kde na vás čeká více než 150 originálních návodů na šperky z drahých kamenů a minerálů.

Pokud se stejně necítíte na tvoření, ale přes to vás minerály nadchly, prodáváme také dárkové sady tromlovaných minerálů přímo na míru pro všechna znamení. Dárkový balíček pro Kozoroha najdete zde.

Budeme rádi, když se s námi podělíte o svou tvorbu buď na našem Facebooku, nebo na Instagramu, značka #inspiraceodmanumi.
—------------

Výše zmíněné ezoterické účinky všech minerálů za žádnou cenu nejsou náhražkou léčebné či jiné odborné pomoci. Jejich magické účinky jsou pouze legendami, které se dlouhodobě váží k naší historii, a tak k nim i doporučujeme přistupovat.

Související články

Minerály na míru pro znamení Blíženců

Minerály na míru pro znamení Blíženců

Pojďte si prohlédnout, které minerály se hodí pro znamení Blíženců a jaké mají vlastnosti!

Minerály na míru pro znamení Býka

Minerály na míru pro znamení Býka

Pojďte si prohlédnout, které minerály se hodí pro znamení Býka a jaké mají vlastnosti!

Minerály na míru pro znamení berana

Minerály na míru pro znamení berana

Pojďte si prohlédnout, které minerály se hodí pro znamení berana a jaké mají vlastnosti!

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
98 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Eva
Středa, 27. Březen 2024

100%

Rychlé dodání, pečlivě zabalené, velká spokojenost. Všem doporučuji.

Olga
Úterý, 26. Březen 2024

100%

Široká nabídka a rychlé dodání.

Milena
Neděle, 24. Březen 2024

100%

rýchlosť